Osaksi keltaista, mutta kirjavaa tiimiä

Jan 19, 2016, 10:15 AM

​Täytyy myöntää, että herkistyin hieman, kun sain tietää, että minut on valittu polkemaan Team Rynkebyssä ensi kesänä. Syöpä on koskettanut minun lähipiirissäni niin monia, että tämä oli minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeä juttu.

mika-v-rynkeby1.jpg

Team Rynkeby on vuodesta 2002 pyörinyt hyväntekeväisyystempaus, jossa pyöräilyjoukkueet keräävät rahaa ja pyöräilevät keltaisissa paidoissa kesällä Tour de Francen aikoihin 1200 kilometrin matkan Tanskasta Pariisiin. Kerätyillä rahoilla tuetaan lasten syöpäsairauksien vastaista kamppailua. Lisää voi lukea täältä.

Kuten mainittua, mukaan pääsee vain hakemuksella. Joka vuosi tiimi kootaan erikseen, ja vastuun valinnoista kantavat joukkueen kapteenit, jotka ovat tyypillisesti jo aikaisemmin mukana olleita kokeneita polkijoita.

Rynkeby-tiimin kasaaminen on erittäin mielenkiintoinen kuvio myös työminän näkökulmasta.

Meillä Nitorissa rekrytoinnin seula on tarkoituksella tiheä. Tietysti teknisen osaamisen pitää olla huipputasoa, mutta se on vain välttämätön, vaan ei riittävä ehto. Tärkeämpää on Nitorin kulttuuriin ja tekemiseen sopiva asenne ja luonne. Pitää olla se kuuluisa "hyvä tyyppi", meidän näkökulmastamme.

Näin tiukka seula tekee meistä Nitorilla melko samanlaisia keskenämme, vaikka osaamisprofiilimme ovatkin kovin erilaisia. Olemme digitaalisia insinöörejä ja ylpeitä siitä.

Team Rynkebyssä näin kapeaa fokusta ei ole, mutta jokainen silti jo hakemuksessa sitoutuu tiettyyn arvomaailmaan ja toimintatapaan. Persoonien kirjo on siis tavanomaista koodausprojektia huomattavasti laajempi.

Odotankin varmasti eniten juuri sitä, että pääsen touhuamaan heterogeenisemmässä porukassa kuin normaalisti työssäni tai vapaa-ajallakaan.

Harjoittelun edetessä on mielenkiintoista seurata, miten projekti kehittyy ja tiimin jäsenet löytävät uomansa. Pohdintaa siitä ja muustakin tulee varmasti tällä kanavalla seuraamaan, joten palaillaan!

Kirjoittajasta

Profile_Mika_Vuollet.jpg

Mika Vuollet on vanhempi järjestelmäarkkitehti ja yksi Nitorin perustajajäsenistä. Mikan pääasialliset kulkuvälineet ovat polkupyörä ja sukset.