SAFe 4.0 on nyt täällä!

Apr 14, 2016, 8:57 PM

Scaled Agile Inc. on julkaissut uusimman versionsa ketterän kehityksen SAFe-mallista, jonka periaatteita me Nitorillakin noudatamme intohimoisesti. Järjestimme julkistuksen kunniaksi asiakastilaisuuden, johon saapui pääpuhujaksi Scaled Agilen Managing Director (EMEA) Michael Stump.

SAFe 4.0 sisältää parannuksia mallin ohjeisiin ja käytäntöihin, sekä kokonaan uusia osa-alueita. Uuden version avulla SAFe skaalautuu entistä suurempiin organisaatioihin ja myös laitteiston ja ohjelmistojen samanaikaiseen kehitykseen.

Onko organisaatiosi aiemmin hyödyntänyt SAFe-mallia? Nyt on oivallinen tilaisuus tutustua sen uusiin ominaisuuksiin! Katso video tai lue tiivistelmä alla, niin tiedät mistä skenessä puhutaan.

SAFe 4.0 mahdollistaa entistä skaalautuvamman ja ketterämmän toiminnan, ja tuo mukanaan useiden Agile Release Trainien välisen synkronoinnin. Lisäksi SAFe 4.0:aa voi käyttää nyt sulautettujen järjestelmien tukemiseen. Tämän vuoksi myös mallin nimi on uudistettu muotoon: SAFe 4.0 ketterään ohjelmisto- ja laitteistokehitykseen. Muita merkittäviä uudistuksia ovat:

  • Mallia voi käyttää valintansa mukaan kolme- tai nelitasoisena. Oletuksena on kolmetasoinen malli, joka on yhteensopiva edellisen 3.0-version kanssa
  • Nelitasoinen malli soveltuu parhaiten erittäin suuria kehityshankkeita suorittaville organisaatioille, joissa kehitetään ohjelmistojen lisäksi monimutkaisia laitteita tai järjestelmäkokonaisuuksia
  • Malliin liittyvää termistöä ja ohjeita on selkeytetty

SAFe 4.0 -versioon liittyvien uudistusten lisäksi useita 3.0-versioon liittyviä artikkeleita on päivitetty, joten opittavaa ja uusia mahdollisuuksia on runsaasti. Myös aiemmin suoritetut SAFe-sertifikaatit voi päivittää uusinta versiota vastaaviksi.

Tutustu muutoksiin syvällisemmin Scaled Agilen artikkelissa What’s New in SAFe 4.0. Scaled Agilen sivuilla voit tutustua myös usein kysyttyihin kysymyksiin SAFe 4.0:aa koskien.

Kirjoittajasta

nitor_profile_maarit_laanti.jpg

Maarit Laanti on Nitorin pääkouluttaja ja tehnyt väitöskirjansa laajamittaisesta ketteryydestä. Maarit on yksi SAFe-menetelmän kontribuuttoreista sekä myös sertifioitu SAFe -menetelmän kouluttajien kouluttaja, ensimmäinen laatuaan Suomessa.